fbpx

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Zehra ELİÇABUK
Zehra  ELİÇABUK
pratikbilgiler@kadin.info
Cinsel Gücü Arttıran Bazı Şifalı Bitkiler
  • 0
  • 133
  • 28 Temmuz 2022 Perşembe
  • +
  • -

Şifalı bitkiler, stres sonucu oluşan cinsel isteksizlik yaşayanların imdadına yetişiyor. Cinsel gücü arttıran bazı şifalı bitkiler.

Şifalı bitkiler, stres sonucu oluşan cinsel isteksizlik yaşayanların imdadına yetişiyor. Uzmanlar bu sorunların ortaya çıkmasında psikolojik faktörlerin önemli rol oynadığını söylüyorlar. Cinsel gücü arttıran bazı şifalı bitkiler nelerdir merak edenler için yazdık. Uzman görüşü almadan lütfen kendi başınıza kullanmayınız.

Stres nedeniyle cinsel isteksizlik yaşayanlara şifalı bitkiler yardımcı olabiliyor.

Bitki çayları:

Vücuttaki sıvı akışını hızlandıran bitki çayları içtiğinizde kan dolaşımı güçleniyor, tutku artıyor. Enerji seviyesini de yükselten bitki çayları seks yaşamını canlandırıyor.

Bitkisel çaylar ot, bitkilerin, baharatların veya diğer bitki materyallerinin sıcak suda infüzyonundan veya kaynatılmasından yapılan içeceklerdir. Genellikle kafein içermezler. Bitkisel çaylar, çay bitkisinin kurutulmuş yapraklarından (Camellia sinensis) hazırlanan gerçek çaylarla (örneğin, siyah çay, yeşil çay, beyaz çay, sarı çay, oolong) veya kafeinin içinde bulunduğu kafeini alınmış çay ile karıştırılmamalıdır. Gerçek çaylardan yapılan içecekler gibi, bitkisel çaylar da sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir.

Bitkisel çayların atası Wong Lo Kat “王老 吉” biliniyor. 1828’de Wang Zebang “王澤邦” tarafından ilk bitkisel çay dükkanı açıldı. İlk bitkisel çay dükkânının çalışma tarzı Sokak satıcılarının , sokakta satış yapması idi. 1869’da Hong Kong’da ilk Bitkisel Çay ürünleri ortaya çıktı.

28 Mayıs 2006’da bitkisel çay resmi olarak onaylandı ve ulusal bir maddi olmayan kültürel miras olarak yayınlandı.

Lavanta:

Salata ve yemek soslarında dökülen birkaç damla lavanta seks hayatını canlandırıyor.

Lavanta, ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasından Lavandula cinsini oluşturan Akdeniz kökenli bitki türlerinin ortak adıdır.Atlas Okyanusu adalarından Akdeniz çevresindeki ülkelere ve Hindistan’a kadar uzanan geniş bir alanda yetişen, lavanta cinsi, çalı görünümlü, toplu başak biçiminde mavi, morumsu ya da kırmızı çiçekler açan bitkilerdir. Lavanta, dağlarda, 1000–1800 metre arasında yüksekliklerde yetişir.

Kurutularak dolaplara konan çiçekleri giysileri böceklerden korur. Yaklaşık 500 metrede yetişen İngiliz lavantası (Lavandula angustifolia) türünden boyacılıkta kullanılan esans elde edilir. Batı Anadolunun maki bölgelerinde yetişen karabaş otu (Lavandula stoechas) çiçeklerinden ağrı kesici, balgam söktürücü olarak yararlanılır

Karanfil:

Doğal afrodizyakların en güçlülerinden biri olan karanfil, yorgunluğa da iyi gelir.

Karanfil, karanfilgiller (Caryophyllaceae) familyasının Dianthus cinsinden karşılıklı, ensiz, sivri yapraklara sahip otsu çiçekli bitkilerin ortak adıdır. Kuzey Afrika ve Güney Afrika’da birkaç tür ve Kuzey Amerika’nın kutup bölgesinde D. repens türü olmak üzere esasen Avrupa ve Asya’ya özgü yerel bitkidir.

Haşhaş:

Cinsel performansı artırır.

Haşhaş (Papaver somniferum), gelincikgiller familyasından Papaver cinsinden bir bitki türü. Haşhaş, yazların sıcak geçtiği orta derecede yağış alan yerleri sever. Anavatanının Doğu Akdeniz olduğu düşünülmektedir. Hindistan ve Anadolu’da çok eskiden beri tarımı yapılmaktadır.

Latince’de “Papaver” gelincik bitkisi, “somniferum” da uyku verici, rüya gördüren anlamına gelmektedir. Haşhaşın kapsülünden afyon adlı uyuşturucu, tohumlarından da haşhaş yağı adı verilen yenilebilir yağ çıkarılır.

Bitkinin meyvesi olan kapsülde, çok sayıda tohum bulunur. Haşhaş yağı, tohumların %40-45’ini meydana getirir. Haşhaş yağı, kaliteli, yemeklik, bitkisel bir yağdır. Tohumların yağı çıkartıldıktan sonra kalan küspe hayvan yemi olarak kullanılır ve hayvanın sütündeki yağ oranını arttırır. Meyve kabuğundan 20 kadar alkaloid elde edilir. Bunlar afyon türevleri olan; morfin, kodein, narkotin, papaverin gibi uyuşturucu olarak ve tıpta da ağrı kesici ve uyku verici kullanım alanı olan maddelerdir.

Birleşmiş Milletler denetiminde yasal ana üretici olarak Türkiye, Hindistan, Avustralya, Fransa, İspanya, Macaristan’da haşhaş ekimi yapılmaktadır. Ayrıca Türkiye ve Hindistan Birleşmiş Milletler tarafından geleneksel haşhaş üreticisi ülkeler olarak kabul edilmektedir. Ancak dünyada yasadışı olarak haşhaş üretiminde artış görülmektedir. Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi tarafından yapılan açıklamalarda Afganistan’da yapılan önleme çalışmalarına rağmen 200.000 hektarın üzerinde alanda haşhaş tarımı yapılmaya başlanmıştır.

Zencefil:

Yüz yıllardır, duyguları harekete geçirmek için hazırlanan içkilerin karışımında kullanılan zencefil, insanı daha ateşli ediyor (Kanı sulandırıcı ilaç kullananların dikkatli olması gerekir. Bağırsaklarda rahatsızlık yaratabiliyor). Yemeklerde baharat olarak kullanılabilir. Balla karıştırılıp yenir. Kullanım süresi bir hafta veya 10 güne kadardır.

Zencefil (Zingiber officinale), zencefilgiller familyasından bir metreye kadar boylanabilen, ince-uzun yapraklı, sarı-kırmızı renklerde çiçekler açan, kök yumruları baharat ve ilaç olarak kullanılan, çok yıllık bir bitkidir. Başta Çin olmak üzere, Hindistan, Endonezya, Vietnam, Japonya gibi tropik ya da yarı tropik iklimlerde yetişir. Dış görünüş olarak Yerelması ile aynıdır.

Tarçın:

iştah açar, sinirleri dinlendirir. Mide ve bağırsaklardaki gazı çıkarır, antiseptik özellikleri vardır. Afrodizyak olarak da kullanılabilir. Ayrıca Tarçın yağı, hoş aromasından dolayı masaj yağı olarak da kullanılır.
Tarçın (Cinnamomum), defnegiller familyasından anavatanı Güney ve Güneydoğu Asya olan, yaprak dökmeyen aromatik kokulu ağaç cinsi.

Hardal:

Cinsel organ bezlerinin işlevini artırıyor.
Hardal, turpgiller (Brassicaceae) familyasından, tohumları baharat olarak kullanılan, sarı çiçekli, otsu bir bitkidir. On kadar farklı türü olmasına karşın üç ana türü genelde baharat olarak bilinir ve kullanılır. Bunlar: Beyaz, siyah ve kırmızı hardaldır. Kırmızı hardal Hint hardalı olarak da adlandırılır.

Süsen:

Süsen kökü tozu, her iki cins için de güçlü bir afrodizyak.
Süsengiller (İridaceae) ailesine ait çeşitli renklerde olabilen bitkilerdir. 80den fazla cinsi bulunan familya, tüm dünya çapında yaklaşık 1500 türe sahiptir. Türkiye’nin çoğu yerinde doğal olarak yetişir. Nisan haziran ayları arasında, hoş kokulu ve güzel çiçekler açan 20-100cm boylarında, çok yıllık, otsu bitkilerdir. Etli ve sürünücü rizomları veya soğanları vardır. Yaprakları buğday yaprağına benzer düz veya kıvrık, damarlar paraleldir.

Meyan kökü:

Bitkinin kökünden elde edilen toz, gazlı su ile karıştırıldığında kadınlar için çok etkili bir afrodizyak haline gelir.

Meyan (Glycyrrhiza glabra), yaklaşık 120–150 cm’e kadar boylanabilen, Baklagiller ailesinden çok yıllık bir çalımsı bitkidir. Anavatanı Rusya ve Çin’dir.

Küçük, mavimsi, mor çiçekleri 0,8–1,2 cm boyundadır. 7–15 santimetre boyunda yaprakları ve toprağın altında boyu 1 metreye ulaşan bir kök yapısı vardır. Akdeniz ülkelerinde, güneydoğu Avrupa’da ve Asya’nın bazı kesimlerinde yetişir.

Bitkinin kökü “meyan kökü” olarak bilinir ve tıpta kullanımı yaygındır. Kök, lezzetlidir, ekstrakte edilmek suretiyle kola, meyan kökü şekeri ve Meyan şerbeti yapımında kullanılır.

Vanilin:

Merkezi sinir sistemine etki ederek kokusu ile beyini uyandırır.
Vanilin, kimyada 4-hidroksi-3-metoksibenzaldehid ismiyle bilinen, tabii olarak vanilyanın meyvesinde glikozit halinde bulunan hoş kokulu bir madde. İğne kristaller halinde, renksiz, ergime noktası 82 °C olan bu aromatik bileşik, alkolde, eterde ve yağlarda soğukta dahi çok iyi çözünür fakat kaynar suda çok az çözünür. Kapalı formülü C8H8O3 olan vanilinde hidroksi(-OH) ve karbonil(-C=O) grupları bulunmaktadır. Vanilya bitkisinden elde edildiği gibi sentetik olarak da elde edilir.

Maydanoz:

Yemeklere lezzet katan maydanoz seks yaşamına da lezzet katar.

Maydanoz (Petroselinum crispum), yeşil renkli, damarlı bir bitki türüdür. Yaprakları baharat olarak kullanılmaktadır. Ağustos-Eylül ayları arasında, beyaz renkli çiçekler açan, kazık köklü, 30–100 cm boylarında, iki yıllık otsu bir bitki. İlk yıl bir yaprak rozeti, ikinci yıl ise bir gövde meydana getirir. Rutubetli ve sulak toprakları sever. Gövdeleri dik, tüysüz, köseli, içi bos ve çok dallı. Yaprakları saplı, parçalı ve koyu yeşil renklidir. Çiçekler şemsiye şeklinde toplanmıştır. Yaprakları tüysüz, yeşilimsi, esmer renkli, armut seklinde ve özel kokuludur.

Maydanozgiller familyasından; tohumları ufak ve esmerdir. Meyvelerinin içeriğinde uçucu bir yağ ile apiin adlı bir glikozit vardır. Kökünde, biraz uçucu yağ, müsilaj ve apiin vardır. Yaprakları, kökü ve meyvesi kulanılır.

Keklik otu:

Güçlü etkileri olan keklik otu, özellikle erkeklerde olumlu etki yapar.

Keklik otu (Origanum vulgare) nane (Lamiaceaefamilyasından, anavatanı Akdeniz bölgesi olan genellikle yemeklerde kullanılan bir bitki türüdür.

Not: Cinsel Gücü Arttıran Bazı Şifalı Bitkiler kullanılmadan önce muhakkak doktora danışılmalıdır. bazı bitkiler alerjen olabiliyor. Bu şifalı otlar kişilerin ölümüne yol açabilecek güçte zararları olabilen bitkilerdir. Özellikle hamileler kullanırken aşırı dikkat etmelidirler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?